Mijn naam is Marloes Philipsen. Ik woon samen met mijn vriend René en mijn 2 zonen, Tim en Guus, in Overloon. Ik ben een ondernemend persoon die het heerlijk vindt om lekker op pad te gaan. Zo houd ik erg veel van reizen en heb al veel landen mogen ontdekken. Maar ook dichtbij huis is van alles te beleven. Zo kan ik ook enorm genieten van een lekkere ronde wandelen in de bossen van Overloon. En  thuis zijn is voor mij ook geen straf. Zo vind ik het ontspannend om een goed boek of tijdschrift te lezen, houd ik van koken en bakken en speel ik graag gezelschapsspelletjes met mijn kinderen.

Mijn passie voor onderwijs

Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als onderwijsassistent, leerkracht en ambulant begeleider. Hoewel ik heel veel liefde voor het vak voel liep ik er zelf steeds meer tegenaan dat ik kinderen niet meer optimaal kon begeleiden zoals ik vond dat ze dit verdienden.

Ik zag dat veel kinderen moeite hebben om het tempo en het niveau in de klas bij te houden. Sommigen bleven ontzettend hard hun best doen, maar werden steeds onzekerder. Anderen hadden het vertrouwen in zichzelf al opgegeven en gooiden de handdoek in de ring. Als leerkracht heb je hier niet altijd alle ruimte voor en als ouder kan het ook lastig zijn om je kind met de lesstof verder te helpen.

Juist deze kinderen hebben even een flinke Boost nodig! Niet alleen omdat het belangrijk is om een goede basis te hebben, maar vooral ook om een gelukkig kind te zijn!

Het werd tijd om mijn passie te gaan volgen….! Om me nog meer te gaan verdiepen in het begeleiden van kinderen met leerproblemen ben ik de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragsspecialist gaan volgen. Tijdens deze opleiding ben ik me gaan verdiepen in de onderliggende oorzaken van leer- en gedragsproblemen. Heel belangrijk vind ik het om niet de focus te leggen op continue herhalen van leerstof, maar juist te gaan kijken naar waarom iets lastig is voor een kind. Ik ga zorgen voor een goed fundament zodat een kind hierna weer beter tot leren kan komen. Daarbij is het belangrijk dat lijf en brein met elkaar in balans zijn. Dat een kind hierbij ook lekker in zijn/ haar vel zit is een belangrijk aandachtspunt.